Logo Moerdijk
Gecoördineerde ontwerpbesluiten Markland College in Zevenbergen, Moerdijk

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 10 mei tot en met 20 juni 2013 voor iedereen de volgende ontwerpbesluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage liggen:

1. Het ontwerp van het bestemmingsplan “Markland College” in Zevenbergen (planidentificatie NL.IMRO.1709.MarklandCollege-0301 ). Dit ontwerp is opgesteld om de uitbreiding van het Markland College aan de Gildelaan in Zevenbergen mogelijk te maken.

2. Het ontwerpbesluit Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure voor de uitbreiding van het Markland College (activiteit bouwen).

De gemeenteraad is bevoegd gezag voor het ontwerpbestemmingsplan, burgemeester en wethouders zijn bevoegd gezag voor het ontwerpbesluit Wabo. Door de gemeenteraad is op 6 september 2012 besloten om gebruik te maken van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen de coördinatie.

De ontwerpbesluiten, en de daarop betrekking hebbende stukken, kunnen gedurende de hierboven genoemde termijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie worden ingezien. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Wabo zijn digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl . Verder kunnen de stukken ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/projecten .

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen zienswijzen indienen tegen één of beide ontwerpbesluiten. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft. Burgemeester en wethouders zenden de zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan naar de gemeenteraad.

Ontwerpbesluit Hogere waarde

Om de uitbreiding van de school mogelijk te maken moet ontheffing worden verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevel van 53 dB (de voorkeursgrenswaarde), zoals deze geldt bij spoorweglawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt namelijk overschreden met 1 dB. De procedure voor het verkrijgen van deze ontheffing wordt ook wel “procedure hogere waarde” genoemd.

Deze procedure wordt gevolgd op grond van artikel 4.11 van het Besluit geluidhinder. Het verzoek om een hogere waarde vast te stellen, het daarbij behorende akoestisch onderzoek en het ontwerpbesluit liggen eveneens vanaf 10 mei tot en met 20 juni 2013 ter inzage. Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen indienen tegen het verzoek om een hogere waarde bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen.

Zevenbergen, 8 mei 2013

Naar boven