Logo Leiderdorp
Ter inzage legging ontwerpomgevingsvergunning Vronkenlaan 2a, Leiderdorp

Burgemeester en Wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de nieuwbouw van een bredeschool in afwijking van het geldende bestemmingsplan ‘Zijllaan en Meyenpolder 1968’, aan de Vronkenlaan 2a te Leiderdorp. Voor de omgevingsvergunning is zijn de activiteiten ‘bouwen en verbouwen’ op grond van artikel 2.1 lid 1 sub en ‘planologische afwijking’ op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo van toepassing.

Op de hoek van de Van Poelgeestlaan en de Vronkenlaan wordt door de gemeente Leiderdorp nieuwbouw ten behoeve van de Brede School West beoogd. In de huidige situatie zijn hier de basisscholen De Leeuwerik, Prins Willem Alexanderschool (PWA) en het gymnastieklokaal aan de Kwikstaartplein gelegen. De PWA is in november 2005 door brand verwoest. Om de schoolactiviteiten voort te kunnen zetten, zijn er tijdelijke noodunits geplaatst. Het projectgebied wordt begrensd door de Vronkenlaan, de Leeuwerikstraat, het verlengde van de noordelijke gevel van de voormalige gymzaal (aan de zijde van het Kwikstaartplein) en de watergang langs de Van Poelgeestlaan.

Het project is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Voor de scholenlocatie wordt voor de vigerende regeling teruggevallen op het bestemmingsplan ‘Zijllaan en Meyenpolder’ uit 1968. Op basis van dit plan zijn de gronden bestemd als ‘Bijzondere doeleinden met bijbehorende erven klasse B (BDB)’. Met het bouwvlak wordt op de plankaart het gebied begrensd waarbinnen gebouwen zijn toegestaan. Het bouwvlak mag in dit geval voor ten hoogste 40% bebouwd worden, waarbij in de regels een maximum goothoogte van 10 m is vastgelegd. Uit projectie van het project op de plankaart blijkt dat het nieuwbouwplan, het vigerende bouwvlak aan diverse zijden overschrijdt. Om die reden kan het bouwplan niet op basis van het vigerend bestemmingsplan worden toegestaan. De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Middels de omgevingsvergunning wordt het planologisch kader gerealiseerd voor het betreffende bouwplan.

De ontwerpomgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2013-0037-OG01) ligt vanaf 2 mei tot en met 13 juni 2013 elke werkdag van 08:30 tot 12:30 uur ter inzage in het gemeentehuis in Leiderdorp bij de afdeling gemeentewinkel. De ontwerp omgevingsvergunning ‘Vronkenlaan 2a’ is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (planid: NL.IMRO.0547.OVvronkenlaan2a-ON01 ) alsmede via www.leiderdorp.nl .

Zienswijze

Een ieder kan binnen zes weken vanaf de eerste dag van ter inzage legging schriftelijk zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp, postbus 35, 2350 AA Leiderdorp.

De zienswijze moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van de aanvraag waarop u reageert, reden(en) van de zienswijze en een handtekening.

Als u geen zienswijze heeft ingediend, dan kunt u later niet tegen het besluit in beroep gaan.

Naar boven