Logo Gorinchem
Ongewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘Eisnteinstraat’, Gorinchem

  • moederplan: Bestemmingsplan Bedrijventerrein Oost II-

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken, in het kader van artikel 3. 8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 8 mei tot en met dinsdag 18 juni 2013 voor een ieder ter inzage ligt:

Het ongewijzigd vastgesteld wijzigingsplan “Einsteinstraat” met bijbehorende stukken (identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2012133-4001 ).

Het wijzigingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming Gemengd – 2 naar Gemengd – 1.

De gronden zijn nu o.a. bestemd voor een hal voor evenementen, vakbeurzen en publieksbeurzen. Recent is gebleken dat deze functie niet meer wenselijk is voor deze gronden. Door een wijzigingsplan op te stellen kunnen de gronden in de toekomst worden uitgeven voor bedrijfsactiviteiten in de milieucategorie 1 tot en met 3.1, of voor congres- en vergaderfaciliteiten.

Het wijzigingsplan (4207) wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: Franklinweg;

  • ten oosten: het perceel Franklinweg 2 (terrein evenementenhal);

  • ten zuiden: Griendweg;

  • ten westen: Einsteinstraat/Spijksesteeg.

Ter inzage

Het wijzigingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop vastgesteld --> vastgesteld wijzigingsplan Einsteinstraat staat een rechtstreekse link naar het wijzigingsplan op de landelijke voorziening.

Het wijzigingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn van zes weken bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het wijzigingsplan niet. Het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het wijzigingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen mevrouw C. Jeeninga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 22. E-mailen kan naar C.Jeeninga@gorinchem.nl.

Naar boven