Logo Baarn
Ontwerpbestemmingsplan Baarn Noord, Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 3 mei 2013 tot en met donderdag 13 juni 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Baarn Noord’ voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplangebied ligt aan de noordkant van Baarn. Het gebied wordt begrensd door De Geerenweg (inclusief gebied tussen sportvelden en deel van De Geerenweg) en de Drakenburgerweg aan de noordzijde (inclusief locatie tankstation en de daaraan grenzende parkeerplaats), de Eemweg aan de oostzijde, de Eemnesserweg, Berkenweg, Dalweg en de Kerkstraat in het zuiden en de Amsterdamsestraatweg in het westen.

Vigerende bestemmingsplannen

In het plangebied gelden de bestemmingsplannen ‘Baarn Noord/Noord-West’, ‘Baarn Noord-Oost’ (deels), ‘Noordschil’ (deels), ‘Plataanlaan’ en ‘4 flats aan de Schaepmanlaan’. Het bestemmingsplan ‘Baarn Noord’ zal deze bestemmingsplannen, voor zover gelegen in het plangebied, vervangen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Uitgangspunt is het behoud en waar mogelijk het versterken van de ruimtelijke kwaliteiten van het plangebied. Dit betekent ruimte bieden voor initiatieven die uit ruimtelijk oogpunt geen bezwaar zijn en anderzijds voorkomen dat ongewenste ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard.

Het bestemmingsplan ‘Baarn Noord’ voorziet in de effectuering van het aangewezen beschermde dorpsgezicht ‘het Rode Dorp’ en het binnen het plangebied gelegen gedeelte van het beschermde dorpsgezicht ‘Prins Hendrikpark’.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Baarn Noord’ met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het ontwerpbestemmingsplan op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Baarn Noord’ is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl . (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.000015-ON01 ). De directe link hiervoor is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.000015-ON01 .

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 3 mei 2013 tot en met donderdag 13 juni 2013, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan.

Een zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan indienen kan:

  • schriftelijk bij de gemeenteraad van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. zienswijze bestemmingsplan ‘Baarn Noord’;

  • mondeling door contact op te nemen met Emmi Nelissen tel. 035-5481782 of met Jan Henk Timmerman tel. 035-5481729.

Verdere procedure

Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van de ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de ingediende zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

Naar boven