Logo Papendrecht
Beheersverordening Centrumgebied, Papendrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht maakt bekend dat de gemeenteraad op 25 april 2013 de beheersverordening Centrumgebied gewijzigd heeft vastgesteld. De beheersverordening ligt vanaf 10 mei 2013 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage en treedt in werking op 16 mei 2013.

De beheersverordening is in hoofdzaak gebaseerd op de huidige bestemmingsplannen Centrum, City en Westpolder 1977 en de op 20 september 2012 vastgestelde Nota van uitgangspunten woongebieden en is conserverend van karakter. Het besluitgebied van de beheersverordening wordt globaal gevormd door de woon- en bedrijfsbebouwing aan de Veerweg in het noorden, door een deel van de wijk Kraaihoek-Zuid tot en met een gedeelte van de Dijkstraat in het westen, door het Bosch, Oude Veer een gedeelte van het Westeind in het zuiden en door het woongebied tot aan de Noordersingel in het westen. Het hart van het grensgebied wordt gevormd door winkelcentrum De Meent en de Markt.

Op grond van de inspraakverordening heeft de concept beheerverordening Centrumgebied en bijbehorende stukken van 20 december 2012 tot en met 21 januari 2013 ter inzage gelegen. Ten opzichte van de concept beheersverordening bevat de beheersverordening wijzigingen. De wijzigingen op de concept beheersverordening zijn verdeeld in twee categorieën:

  • naar aanleiding van een ontvangen inspraakreactie, en

  • ambtshalve wijzigingen.

De wijzigingen zijn verwoord in de staat van wijzigingen, behorend bij het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van de beheersverordening Centrumgebied.

De beheersverordening bestaat uit een verbeelding van het plangebied, regels en een toelichting. Qua vormgeving is een beheersverordening vergelijkbaar met een bestemmingsplan. Een beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk.

De beheersverordening Centrumgebied ligt vanaf vrijdag 10 mei tot en met donderdag 20 juni 2013 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Markt 22. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel of na afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl ) worden ingezien en gedownload. Daarnaast is de beheersverordening te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tegen de vastgestelde beheersverordening kan geen beroep worden ingesteld.

De beheersverordening bestaat uit een verbeelding van het besluitgebied, regels en een toelichting. Qua vormgeving is de beheersverordening Centrumgebied vergelijkbaar met een bestemmingsplan. De procedure van totstandkoming is veel korter. Voor burgers, bedrijven en belanghebbenden is het nu bekendgemaakte inspraakmoment het enige moment om te reageren op de beheersverordening. Het is mogelijk op verzoek een toelichting op het plan te krijgen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, taakveld Ruimtelijke ordening via onderstaande contactgegevens.

8 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Papendrecht, De secretaris, R.G. Beek

De burgemeester, C.J.M. de Bruin

Naar boven