Logo Teylingen
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Sassenheim-Zuid, Teylingen

Identificatienummer: NL.IMRO.1525.BP2011SAS04004-0301

Toelichting ontwerpbestemmingsplan

Voor het plangebied Sassenheim – Zuid wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het betreft het gebied dat is ingesloten tussen het centrumgebied van Sassenheim, Sassenheim-West en het bedrijventerrein Jagtlust. Het plangebied wordt globaal gezien aan de noordkant begrensd door de Parklaan en Wilhelminalaan, aan de zuidkant door de Wasbeekerlaan en Mecklenburg, aan de westkant door de Hoofdstraat/Koetsiersweg/Diligence en aan de oostkant door de Narcissenlaan en het water van de Zandsloot. Dit is een geografisch aaneengesloten gebied dat voor het overgrote deel uit woongebied bestaat. Daarnaast is er gedeeltelijk ook sprake van een gemengde functionele structuur, bestaande uit bijvoorbeeld bedrijven en maatschappelijke functies. Inhoudelijk is het bestemmingsplan hoofdzakelijk gericht op het conserveren van de bestaande woonwijken. Daarnaast kunnen bepaalde bouwmogelijkheden anders zijn dan in het vigerende bestemmingsplan, hoewel er in de meeste gevallen ruimere mogelijkheden zijn om plannen te realiseren dan op basis van het huidige bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan is gereed voor ter inzagelegging.

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van 6 mei 2013 tot en met 16 juni 2013 voor een ieder ter inzage ligt.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij het Contactcentrum in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 te Sassenheim.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl . Op www.teylingen.nl onder Wonen – Bouwen en wonen – Plannen en projecten – Sassenheim – Sassenheim – Zuid vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf-bestand van de analoge versie van het ontwerpbestemmingsplan downloaden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijze

Binnen de termijn, dat het plan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Ishaak of mevrouw N. van Beek van de afdeling Ruimte. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

Voorhout, 1 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Teylingen,

Naar boven