Logo Coevorden
Ontwerp Structuurvisie Coevorden, voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied en MER Structuurvisie en bestemmingsplan Buitengebied Coevorden, Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden nodigt u uit om te reageren op het ontwerp Structuurvisie Coevorden en het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied. Ook maken zij op grond van de Wet milieubeheer bekend dat zij het MER Structuurvisie en bestemmingsplan Buitengebied Coevorden ter inzage leggen.

Ontwerp Structuurvisie

Ingevolge artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening stelt de gemeente voor haar grondgebied één of meerdere structuurvisies vast. De gemeente Coevorden heeft er voor gekozen om één structuurvisie vast te stellen.

In de Structuurvisie staan de hoofdlijnen voor de inrichting van het hele grondgebied van de gemeente Coevorden. Aan de hand van de thema’s Landschap- Natuur en Cultuurhistorie, Werken, Wonen- Bebouwde omgeving en Voorzieningen, Toerisme en Recreatie, Infrastructuur, Milieu-Klimaat en Energie en Water geeft het plan aan waarvoor ruimte is. Daarbij is de kunst om alles zo goed mogelijk in te passen en af te stemmen.

Drie verschillende landschapstypen zijn daarvoor bepalend: de landschappen van de beekdalen, de essen en ontginningen. De gemeente wil ruimte bieden voor (economische) ontwikkelingen, maar let steeds op of dit ook binnen het landschap past.

In de structuurvisie is een uitvoeringsparagraaf opgenomen.

Voorontwerp bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan Buitengebied voor het hele grondgebied van de gemeente Coevorden gaat de nu nog geldende bestemmingsplannen Buitengebied van de voormalige gemeenten Coevorden, Dalen, Sleen, Zweeloo en Oosterhesselen vervangen. Het bestemmingsplan omvat een algehele actualisatie en mogelijk ook herziening van de planologische regelingen voor alle percelen in het buitengebied van de gemeente Coevorden. Aanleiding voor deze actualisatie/herziening is het voldoen aan het gestelde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening en het doorvertalen van beleidsvoornemens uit de Structuurvisie Coevorden en de Erfgoednota.

MER Structuurvisie Coevorden en bestemmingsplan Buitengebied Coevorden

Omdat de Stuctuurvisie Coevorden en het bestemmingsplan Buitengebied het kader bieden voor ontwikkelingen die mogelijk (grote) negatieve milieueffecten kunnen hebben is een milieueffectrapportage (MER) opgesteld. In het MER zijn eventuele effecten op het milieu inzichtelijk gemaakt. Voor de Natura 2000 gebieden is tevens een passende beoordeling uitgevoerd.

Ter inzage

Het ontwerp van de Structuurvisie Coevorden, het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied en het MER zijn in te zien via de gemeentelijke website www.coevorden.nl/buitengebied .

De ontwerp-Structuurvisie en het voorontwerpbestemmingsplan zijn ook rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Alle genoemde documenten liggen ter inzage van 16 januari tot en met 26 februari 2013. Informatie over de plannen staat ook op www.coevorden.nl/buitengebied .

Heeft u geen mogelijkheid de plannen digitaal in te zien? Ze liggen ook tijdens de openingstijden ter inzage in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. U kunt hier geen rechtstreekse inhoudelijke informatie over de plannen verkrijgen, wel kan men u behulpzaam zijn met het stellen van een vraag via het digitale vragenformulier of het maken van een afspraak via de website (zie onder kopje “Reageren”).

Reageren

Heeft u vragen over het ontwerp Structuurvisie, het voorontwerp bestemmingsplan

Buitengebied of het MER dan kunt u die op twee manieren stellen:

Hierop kunt u uw vraag invullen en verzenden via de mail. U ontvangt hierop ook via de mail uw antwoord.

  • mondeling: via een gesprek met één van de medewerkers van het team Ruimte/Publieksservice.

U kunt hiervoor een afspraak maken via de website www.coevorden.nl/buitengebied .

Hierbij kunt u zelf een keuze maken uit de data en tijdstippen in de lijst.

Wilt u een zienswijze indienen?

Het indienen van een zienswijze is mogelijk:

  • tijdens de periode van ter inzagelegging van 16 januari tot en met 26 februari 2013.

  • schriftelijk of mondeling na afspraak

In uw zienswijze dient u duidelijk aan te geven op welk document u reageert:

  • 1. het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied òf

  • 2. het ontwerp Structuurvisie òf

  • 3. het MER

Wilt u op meer dan 1 document reageren, dan dient u hiervoor aparte zienswijzen in te dienen.

Aan wie kunt u uw zienswijze richten?

Zienswijzen op het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied:

Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden

Postbus 2 7740 AA Coevorden

Zienswijzen op het ontwerp Structuurvisie

De gemeenteraad van Coevorden,

Postbus 2, 7740 AA Coevorden.

Zienswijzen op het MER:

Gemeente Coevorden

Afdeling Beleid en Strategie (team Ruimte)

Postbus 2, 7740 AA Coevorden.

Coevorden, 15 januari 2013

Het college van b en w voornoemd, B.J. Bouwmeester Burgemeester

M.N.J. Broers Secretaris

Naar boven