Logo Waddinxveen
Bestemmingsplan ‘Landelijk Veen Waddinxveen’ gewijzigd vastgesteld, Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 10 april 2013 het bestemmingsplan ‘Landelijk Veen’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Landelijk Veen’ kent een conserverend karakter en heeft als doel het plangebied van een actueel planologische regeling te voorzien. Geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn, in overeenstemming met het actuele beleid, overgenomen. Met het bestemmingsplan worden in planologische zin geen nieuwe ontwikkelingen of nieuwe functies mogelijk gemaakt. Voor eventuele nieuwe ontwikkelingen of nieuwe functies zullen in de toekomst aparte procedures gevolgd worden.

Het plangebied omvat het buitengebied van de gemeente Waddinxveen en is gelegen ten oosten van de Gouwe, de Polder van de Gouwe ten westen van de Gouwe en het recreatiegebied ’t Weegje. In het plangebied is het bebouwingsclusters rondom de Brugweg en ten westen van de Kromme Esse niet meegenomen.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan ‘Landelijk Veen’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat met ingang van 25 oktober 2012 gedurende 6 weken ter inzage heeft gelegen.

Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen zijn enkele aanpassingen gedaan, waarvan de belangrijkste zijn:

  • in het bestemmingsplan is een afwijking opgenomen ten behoeve van een eenmalig verruiming van het bouwlak binnen de bestemming ‘bedrijf’, zodat een eenmalige vergroting van 10% mogelijk wordt.

  • de bouwregel ten aanzien van de hoogte van het vloerpeil van de bebouwing ten opzichte van het waterpeil is aangepast.

  • De regels ten aanzien van archeologie zijn aangepast aan het vastgestelde gemeentelijke archeologiebeleid.

  • enkele aanpassingen op perceelsniveau.

Tevens zijn enkele ambtshalve wijziging in het bestemmingsplan doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

  • het meest actuele sierteeltconcentratiegebied is, conform de provinciale ‘Verordening Ruimte’ opgenomen op de verbeelding;

  • de regels voor de bouw van kassen binnen het sierteeltconcentratiegebied zijn enigszins aangepast zodanig dat conform het beleidskader, uitbreiding van kassen tot 3000m2 is toegestaan zonder dat hiervoor landschapscompensatie gerealiseerd hoeft te worden;

  • de afwijkingsbevoegdheid in de regels voor nevenactiviteiten is ook in de bestemming ‘agrarisch met waarden – natuur- en landschapswaarden opgenomen; en

  • enkele aanpassingen op perceelsniveau.

Voor het volledige overzicht van alle aanpassingen verwijzen wij naar de nota van beantwoording zienswijzen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 3 mei 2013 gedurende zes weken (tot en met 13 juni 2013) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond tevens van 17.00 tot 20.00 uur. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via www.waddinxveen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.bplandelijkveen-0401 ).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Landelijk Veen’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan:

Raad van State

t.a.v. Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019,

2500 EA te Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking en voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Waddinxveen, 2 mei 2013

Naar boven