Logo Baarn
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Drie Eiken’, Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 3 mei 2013 tot en met donderdag 13 juni 2013 het ontwerpbestemmingsplan “De Drie Eiken” voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein De Drie Eiken in het noordoosten van Baarn. Het gebied wordt globaal begrensd door de op- en afrit van de snelweg A1, de sportvelden aan de Geerenweg en de Bisschopsweg.

Vigerende bestemmingsplannen

In het plangebied gelden de bestemmingsplannen “Noordschil-Zinkenpoel” en “Noordschil”. Het bestemmingsplan “De Drie Eiken” zal deze bestemmingsplannen, voor zover gelegen binnen het plangebied, vervangen.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is een beheergericht, conserverend bestemmingsplan. Bestaande planologisch-juridische rechten worden gerespecteerd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “De Drie Eiken” met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het ontwerpbestemmingsplan op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.

Het ontwerpbestemmingsplan “De Drie Eiken” is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl . De directe link hiervoor is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.000038-ON01 .

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 3 mei 2013 tot en met donderdag 13 juni 2013, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan.

Een zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan indienen kan:

  • schriftelijk bij de gemeenteraad van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn;

  • mondeling door contact op te nemen met mevr. B. de Jonge tel. 035- 5481641.

De verdere procedure

In de voorbereiding op het nieuwe ontwerpbestemmingsplan heeft dialoog plaatsgevonden tussen de gemeente en de eigenaren en de gebruikers van het plangebied over de uitgangspunten die de gemeente hanteert. De dialoogmiddag heeft plaatsgevonden op 11 april 2013. Een tweede dialoog- en informatieavond zal worden georganiseerd tijdens de formele ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan. Opnieuw worden de eigenaren en de gebruikers van het plangebied in deze periode uitgenodigd voor enerzijds het geven van informatie en anderzijds het aangaan van een dialoog over bestemmingsplan gerelateerde vraagstukken die leven bij de bewoners. De datum van de dialoog-/ informatieavond, tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan, wordt nader bekend gemaakt

Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het plan in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

Naar boven