Logo Assen
Afwijkingsbesluit / omgevingsvergunning 1e fase Het Kanaal 179–181 van het geldende bestemmingsplan ‘Assen-Noord’, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, afwijken van de regels van het bestemmingsplan Assen-Noord. Zij hebben een omgevingsvergunning 1e fase verleend voor het realiseren van 4 appartementen, 2 herenhuizen en 6 garageboxen op het perceel Het Kanaal 179-181 te Assen.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Het beoogde initiatief betreft het realiseren van 4 appartementen, 2 herenhuizen en 6 garageboxen volgens de aanvraag omgevingsvergunning. De aanvraag 2e fase zal hier nog op volgen, dit om het bouwplan te toetsen aan het Bouwbesluit en de plaatselijke verordening. Het initiatief bestaat uit het creëren van de beoogde woningen op een terrein waar inmiddels vier woningen zijn gesloopt. Het parkeren ten behoeve van de woningen wordt op eigen terrein opgelost, gedeeltelijk onder het nieuw appartementen complex en via twee op het terrein aanwezige bijgebouwen en zeven parkeerplaatsen. Daarbij zullen de beoogde parkeerplaatsen via een eigen oprit en via een bestaande inrit toegankelijk zijn.

Ter inzage

Het afwijkingsbesluit en de bijbehorende stukken hebben gedurende zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen reacties binnengekomen. De omgevingsvergunning en de stukken daarbij liggen tot en met 13 juni tijdens werkdagen ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. Het plan kunt u ook lezen op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroepschrift / verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens de inzagetermijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord Nederland, Sector Bestuursrecht, Postbus 200, 9400 AE Assen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerpbesluit zienswijzen naar voren hebben gebracht bij het college;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen bij het college naar voren te brengen.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van voornoemde sector.

Naar boven