Logo Zuidhorn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidhorn Oostergast – Brede School’, Zuidhorn

De gemeenteraad stelde op 8 april 2013 het bestemmingsplan ‘Zuidhorn Oostergast – Brede School’ (NL.IMRO.0056.BPZH12UITB1-VA01 ) gewijzigd vast en besloot daarbij tevens om voor het plangebied geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wro vast te stellen.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een school mogelijk in de Oostergast, een in aanbouw zijnde woonwijk direct ten oosten van het dorp Zuidhorn.

Het bestemmingsplan is vastgesteld met inachtneming van een wijziging in de planregels. Aan artikel 4, lid 3 (maatschappelijk, specifieke gebruiksregels) is een regeling toegevoegd (sub c). Deze regeling ziet toe op een aanvullende bescherming van minder zelfredzame personen, waartoe ook de kinderen behoren die in de school gehuisvest zullen worden.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) ligt met ingang van 2 mei 2013 zes weken ter inzage:

Beroep

De beroepstermijn van zes weken start op 3 mei 2013. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die (eerder in de procedure) zienswijzen hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken;

  • overige belanghebbenden, voor zover hun beroep gericht is tegen de, bij vaststelling, aangebrachte wijziging.

Een beroepsschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 E.A. Den Haag. Het beroep kan ook worden ingediend via het digitaal loket op de website www.raadvanstate.nl . Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een kopie van het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen, moet met het beroepschrift worden meegestuurd.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 14 juni 2013. Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift plus een uitleg van het spoedeisende belang van het verzoek.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594)508784.

(De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op het gemeentelijk webadres:

http://www.zuidhorn.nl/bestemmingsplan/plannen/NL.IMRO.0056.BPZH12UITB1-/NL.IMRO.0056.BPZH12UITB1-VA01/ )

Zuidhorn, 1 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven