Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan Kleefse Waard Koningspleij, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerp-bestemmingsplan Kleefse Waard – Koningspleij

met ingang van 2 mei 2013 tot en met 12 juni 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het ontwerp-bestemmingsplan is via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.813-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.813-0201

Plangebied:

Het plangebied omvat de gronden die aan de noordzijde worden begrensd door de Westervoortsedijk, aan de zuidoostzijde door het hart van de Pleyroute, aan de westzijde door de Nieuwe Haven.

Doel:

Het bestemmingsplan beoogt voor het plangebied van het bestemmingsplan 'Kleefse Waard – Koningspley Noord' te voorzien in een passend planologisch kader.

Naast bestemmen van het bestaande bedrijventerrein Kleefse Waard maakt dit bestemmingsplan de ontwikkeling van de Koningspley Noord, Oude Veerweg en de Akzohaven tot bedrijventerrein mogelijk. Door het gerealiseerde dijktracé langs de Nieuwe Havenweg en de Koningspleij- Noord is het gebied hoogwatervrij en kan als bedrijventerrein ontwikkeld worden.

De in het plangebied reeds aanwezige locatie voor tippelprostitutie (zorgzone) aan de Oude Veerweg is in dit bestemmingsplan positief bestemd. Voorts wordt in dit bestemmingsplan de Opiatenpolikliniek aan de Oude Veerweg mogelijk gemaakt

Een belangrijke opgave voor dit bestemmingsplan is het bieden van ontwikkelingsruimte aan bedrijvigheid op het gebied van toegepaste energie- en milieutechnologie (tEMT) en innovatieve industrie.

Terinzagelegging:

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 1 mei 2013

Naar boven