Logo Zwijndrecht
Vaststelling bestemmingsplan ‘Groote Lindt’, Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan ‘Groote Lindt’ met nummer NL.IMRO.0642.bp11grootelindt-3001 op 8 januari 2013 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard. Het bestemmingsplan omvat het bedrijventerrein Groote Lindt en een deel van de Oude Maas.

Het bestemmingsplan ligt van donderdag 17 januari tot en met woensdag 27 februari 2013 voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan ligt ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Zwijndrecht).

Op basis van artikel 8.2, eerste lid onder a. Wro kan een belanghebbende gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijzen niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Zwijndrecht, 16 januari 2013

Naar boven