Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan Ziekenhuis Rijnstate, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 april 2013 ongewijzigd heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan ”‘Ziekenhuis Rijnstate”

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Ziekenhuis Rijnstate’ en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 2 mei 2013 tot en met 12 juni 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 2 mei 2013 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.774-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.774-/NL.IMRO.0202.774-0301

Plangebied

Het plangebied betreft de gronden van Ziekenhuis Rijnstate aan de Wagnerlaan in Arnhem – Noord almede een deel van het huidige sportpark Cranevelt ten westen van de Kluizeweg. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Mahlerstraat in het noorden, de achtererven van de woningen aan de Cattepoelseweg in het oosten, de Wagnerlaan in het zuiden en de sportvelden van sportpark Cranevelt in het westen.

Doel:

Om aan de toenemende zorgvraag in de regio Arnhem te voldoen is Ziekenhuis Rijnstate genoodzaakt uit te breiden. Ten behoeve van deze uitbreiding is een Masterplan opgesteld. In dit Masterplan wordt voorzien in een uitbreiding van het bestaande hoofdgebouw, het realiseren van een nieuw kantoorgebouw en een uitbreiding en verbetering van de parkeervoorzieningen. Naast de noodzakelijke uitbreiding voorziet het Masterplan tevens in een verbetering van de openbare ruimten en het watermanagement en een betere inpassing in de omgeving.

Het Masterplan vormt de basis voor het bestemmingsplan. In dit bestemmingsplan worden de programmatische, stedenbouwkundige, landschappelijke en verkeerskundige uitgangspunten uit het Masterplan vertaald in een juridisch bindend plan. Hiermee zal het bestemmingsplan een actueel planologische toetsingskader gaan vormen voor de toekomstige omgevingsvergunningaanvragen die voorzien in de uitbreiding van Ziekenhuis Rijnstate.

Procedure

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven