Logo Harderwijk
Inspraak bestemmingsplan Drielanden – Groene Zoom, Harderwijk

In het voorontwerp bestemmingsplan Drielanden – Groene Zoom is een balans gezocht tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de woonomgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid ten behoeve van de handhaving van bestaande gebruik- en bouwrechten. Het bestemmingsplan heeft deels een conserverend van karakter. Dat wil zeggen dat de planregeling vooral is gericht op het handhaven van de bestaande situatie.

In de op 20 januari 2011 vastgestelde structuurvisie Groene Zoom is aangegeven dat er op diverse plaatsen in het gebied de Groene Zoom nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk zijn. Een aantal van deze ontwikkelingen zijn al uitgewerkt in bestemmingsplannen, zoals Drielanden – Leisure Kolbaanweg en Drielanden – Horlose Brink. De overige in de structuurvisie Groene Zoom beschreven ruimtelijke ontwikkelingen worden in het bestemmingsplan Drielanden – Groene Zoom geregeld.

De Groene Zoom vormt de stadsrandzone ten zuiden van Drielanden en is gelegen tussen de Groene Zoomweg, de Horloseweg, de Fokko Kortlanglaan en de Harderwijkerweg.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het voorontwerpbestemmingsplan met ingang van 2 mei gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar maken (adresseren aan burgemeester en wethouders. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: afd. Ruimte, dhr M. de Braven, tel. 411359.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00086-0001 ) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl ), of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannendrielanden .

Naar boven