Logo Olst-Wijhe
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Wijhe, Waterstraat 16, gewijzigd vastgesteld, Olst-Wijhe

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 22 april 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Wijhe, Waterstraat 1’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden behorende bij de locatie Waterstraat 16 in Wijhe en vloeit voort uit de Rood voor Rood-regeling. De landschapontsierende gebouwen worden gesloopt. De te behouden voormalige agrarische bedrijfswoning wordt gesplitst in twee wooneenheden en krijgt een woonbestemming evenals de te realiseren compensatiewoning. De overige gronden krijgen een agrarische bestemming.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad ambtshalve en naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aangebracht:

  • verbreding van de belemmerende strook behorende bij de dubbelbestemming ‘Leiding – Hoogspanningsverbinding’;

  • enkele wijzigingen en aanvullingen van artikel 5;

  • aanvulling op de waterparagraaf.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 mei 2013 tot en met 13 juni 2013 ter inzage bij ons klantcontactcentrum, locaties Wijhe (Raadhuisplein 1) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Het plan, met het identificatienummer

NL.IMRO.1773.BP201204016-0301 is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl/ .

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven