Logo Hillegom
Omgevingsvergunning aanleggen rotonde N208 kruising Leidsestraat – Van den Endelaan – Hoofdstraat Hillegom (beroep), Hillegom

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in afwijking van het bestemmingsplan op 23 april 2013 een omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3˚, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Plangebied en inhoud van het plan

Het betreft een aanvraag voor het aanleggen van een rotonde met keermuur en riolering N208. De aanvraag ziet op de activiteiten:

  • het ‘afwijken van het vigerende bestemmingsplan “Havenkwartier” en “Elsbroek”’;

  • het ‘uitvoeren van werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden,

  • ingevallen waarbij dat bij een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan of voorbereidingsbesluit is bepaald’;

  • en het ‘bouwen van een bouwwerk’.

Bij deze activiteiten is ook het bestemmingsplan “Centrum” van toepassing. Van dit bestemmingsplan wordt niet afgeweken.

Het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan is, met de bijbehorende stukken, in te zien van donderdag 2 mei tot en met woensdag 4 juni 2013 in de gemeentewinkel, gevestigd aan de Hoofdstraat 115 te Hillegom, elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur. Het besluit en de ruimtelijke onderbouwing zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.hillegom.nl .

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

U kunt schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank. In uw beroepschrift vermeldt u het volgende:

  • uw naam en adres

  • de datum van het bezwaarschrift

  • een omschrijving, de datum en het nummer van het besluit waar u beroep tegen instelt (u moet een kopie van het besluit meesturen).

  • de reden waarom u beroep instelt (de motivering)

  • uw handtekening

Let ook op de volgende punten:

De termijn om beroep in te stellen is zes weken (geldt vanaf de dag na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager)

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op.

Bij onverwijlde spoed kunt u bij de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Vermeld duidelijk de reden van het verzoek.

Het adres is: Rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

U kunt het beroep- en/of verzoekschrift ook digitaal indienen via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Het adres om uw standpunt (zienswijze) of bezwaar in te zenden is:

College van burgemeester en wethouders (of de gemeenteraad) Postbus 32 2180 AA Hillegom.

Naar boven