Logo Opsterland
Ontwerpbestemmingsplan en -omgevingsvergunning ‘Herinvulling deel De Wissel, ter hoogte van de weg ’t Rond, te Beetsterzwaag’, Opsterland

Met ingang van vrijdag 26 april 2013 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Herinvulling deel De Wissel, ter hoogte van de weg ’t Rond, te Beetsterzwaag” (planid NL.IMRO.0086.02BPDeWissel-0201 ) voor een ieder ter inzage.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website selecteert u het tabblad “Een plan bekijken”, vervolgens klikt u op “bestemmingsplannen” waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid. Het digitale plan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl (Wonen en leven / Bouwen en verbouwen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen ter inzage) door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het plangebied wordt begrensd door de achtererven van de woningen aan It Merkelân 25 tot en met 39 (noorden), bos (oosten), De Walle (zuiden) en Freulesingel (westen). Het gebied maakt onderdeel uit van de woonzorglocatie De Wissel van de zorginstelling Talant. Deze instelling is voornemens het oostelijk deel van de locatie her in te vullen en te renoveren. Een deel van het voornemen past niet binnen het bouwvlak van het nu geldende bestemmingsplan. Dat gaat eveneens op voor de regeling voor de bouwhoogte. Reden het huidige bestemmingsplan voor het gebied te herzien.

Voorts ligt, ingevolge het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 8 oktober 2012, de ontwerpomgevingsvergunning voor de nieuwbouw van twee zorggebouwen voor groepswonen met zorg, voor een ieder ter inzage. De aanvraag om de vergunning is gedateerd op 22 maart 2013.

Een afdruk van het digitiale ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning zijn in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

Gedurende de termijn van ter inzageligging, kan een ieder:

  • Schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Schriftelijk zijn zienswijze op de genoemde ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken bij Burgemeester en wethouders van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpomgevingsvergunning bij de afdeling Ontwikkeling. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Voor nadere informatie kunt u eveneens contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen.

Beetsterzwaag, 25 april 2013.

Naar boven