Logo Purmerend
Vaststelling bestemmingsplan ‘Weidevenne 2012’, Purmerend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 28 maart 2013 heeft besloten het Bestemmingsplan "Weidevenne 2012" gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan voorziet in een actueel planologisch kader voor de wijk Weidevenne en het omliggende natuur- en recreatiegebied. Het bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

De identificatiecode is NL.IMRO.0439.BPWV2012-VA02 .

Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft o.a. betrekking op het uit het bestemmingsplan halen van perceel Purmerland 21. Hierbij heeft de raad overwogen dat dit de eigenaar de kans biedt geheel op eigen kosten een postzegelbestemmingsplan op te (laten) stellen. Of de bouw van een tweede woning op het perceel daadwerkelijk planologisch mogelijk zal worden gemaakt, zal de raad beslissen op grond van de inhoud van het postzegelbestemmingsplan en de daaruit voortvloeiende inspraakreacties.

Tevens zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd:

  • Een bouwmogelijkheid voor een dakopbouw op de woningen aan de Rio Grandestraat 2 t/m 48 is opgenomen (aanpassing verbeelding);

  • De dubbelbestemming Leiding – Gas is aangepast in de 2 separate dubbel-bestemmingen: Leiding – Gas – 2 en Leiding – Gas – 3 (aanpassing verbeelding en regels)

Tenslotte is ook de plantoelichting op onderdelen aangepast.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 26 april 2013 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl , alsmede via website van de gemeente Purmerend: http://www.purmerend.nl/bestemmingsplannen

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor:

  • degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeente kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Beroep kan worden ingesteld van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven