Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 19 april 2013, DJZ/BR/0282-2013, tot wijziging van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op de artikelen 10.3 en 10.12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdeel f, wordt na het vierde gedachtestreepje ingevoegd:

  • de Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen (BEB).

B

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het opschrift van artikel 5 wordt ‘Chefs de Poste en Hoofden van de Regionale Service Organisaties’ vervangen door: Chefs de Poste, voorzitters van Regioraden en Hoofden van de Regionale Service Organisaties.

2. In het eerste lid wordt ‘de Chefs de Poste en de Hoofden van de Regionale Service Organisaties’ vervangen door: de Chefs de Poste, de voorzitters van Regioraden en de Hoofden van de Regionale Service Organisaties.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. Een afschrift wordt gezonden naar de Algemene Rekenkamer.

De Minister van Buitenlandse Zaken, F.C.G.M. Timmermans.

TOELICHTING

In de Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004 wordt aan de Secretaris-Generaal de opdracht verleend om van zijn algemeen mandaat bijzonder mandaat en volmacht te verlenen aan verschillende functionarissen.

Een Regioraad wordt gevormd door de Chefs de Poste van de ambassades en de permanente vertegenwoordigingen in de desbetreffende regio. Aangezien de voorzitter van een Regioraad budgethouder is, dient de Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004 hiermee in overeenstemming te worden gebracht.

De Minister van Buitenlandse Zaken, F.C.G.M. Timmermans.

Naar boven