Logo De Ronde Venen
Vaststelling bestemmingsplan PLUSmarkt Abcoude en verlening gecoördineerde omgevingsvergunning Angstelzicht, centrumplan Abcoude, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Plusmarkt Abcoude’ op 28 maart 2013 gewijzigd heeft vastgesteld. Ook maken zij bekend dat, met toepassing van de coördinatieregeling, op 25 april 2013 een omgevingsvergunning (W-2012-0334) is verleend voor de bouw van een supermarkt, enkele winkelunits, 33 appartementen en een parkeergarage op de hoek Broekzijdselaan/Amsterdamsestraatweg in Abcoude.

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning hebben betrekking op de vestiging van een supermarkt, enkele solitaire winkelunits, 33 appartementen en een ondergrondse parkeergarage op perceel Amsterdamsestraatweg 30 t/m 38 en 42 t/m 106 (even nummers), 1391 KB Abcoude, eerder bekend als Amsterdamsestraatweg 38. Het bestemmingsplan is op enkele punten gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen zijn in de ‘Nota zienswijzen en staat van wijzigingen’ bij het besluit opgenomen. De verleende omgevingsvergunning bevat geen inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling wordt toegepast. Dit betekent dat het bestemmingsplan, samen met de omgevingsvergunning, in één procedure is voorbereid en wordt bekendgemaakt. Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan en de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Inzage

Het digitale bestemmingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.BPP006kootsuperAbc-va01 .

De authentieke digitale planbestanden kunt u downloaden via http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html of via de website van de gemeente www.derondevenen.nl onder Bekendmakingen.

De papieren versie van het bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning zijn in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis Croonstadtlaan 111, 3641 AL Mijdrecht op ma. t/m do. van 8.30-16.00 uur en op vr. van 8.30-12.30 uur en in de Openbare Bibliotheek, Broekzijdselaan 46b, 1391 XL Abcoude tijdens de openingstijden.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen ter inzage van 26 april 2013 tot en met 6 juni 2013.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen de genomen besluiten door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan respectievelijk bij het college tegen de ontwerp-omgevingsvergunning;

  • een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • –– een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven