Logo Heusden
Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan ‘Heusden Buitengebied’, Heusden

Op 22 januari 2013 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een aanwijzing als bedoeld in artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven op het 18 december 2012 vastgestelde bestemmingsplan Heusden Buitengebied. Als gevolg van die aanwijzing treden enkele onderdelen van dit bestemmingsplan niet in werking. In onze publicatie van 6 februari is omschreven welke onderdelen dit betreft.

Vervolgens hebben Gedeputeerde Staten op 19 maart 2013 besloten dit aanwijzingsbesluit van gedeeltelijk in te trekken. De intrekking heeft betrekking op aanwijzing 1 ten aanzien van bouwvlak met functieaanduiding “glastuinbouw” aan de Duinweg 19 te Drunen.

Door deze gedeeltelijk intrekking van de aanwijzing is de vaststelling van het bestemmingsplan voor dit onderdeel alsnog in stand gebleven. Dat betekent dat tegen dit onderdeel alsnog beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, de reactieve aanwijzing en de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten liggen met ingang van 25 april 2013 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien in de gemeentehuizen in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Oudheusden. Daarnaast zijn deze stukken via de gemeentelijke website in te zien.

Beroep

Tijdens bovengenoemde inzagetermijn van zes weken kan een beroepschrift ingediend worden tegen het deel van het bestemmingsplan waarop het intrekkingsbesluit betrekking heeft. Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20 019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • Degene die met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

Degene die beroep heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het deel van het bestemmingsplan waarvoor de aanwijzing is ingetrokken treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling voor dit deel van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven