Logo Bodegraven-Reeuwijk
Bestemmingsplan ‘Rijngaarde’ gewijzigd vastgesteld, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 10 april 2013 het bestemmingsplan ‘Rijngaarde’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen in de Dronenwijk en wordt omsloten door de Dronensingel in het zuiden en westen, de Vrije Nesse in het noorden en de straat Rijngaarde in het oosten. Het bestemmingsplan maakt een herontwikkeling van dit gebied mogelijk en biedt tevens de planologische basis voor de bouw van nieuwe ouderenwoningen alsmede een dienstencentrum. Ten slotte zal ook de buitenruimte heringericht worden.

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht. De aanduiding op de planverbeelding en in de regels van de locatie van een dienstencentrum is vervallen omdat nog niet duidelijk is waar dit centrum wordt opgericht. Daarnaast zijn de planregels gewijzigd waardoor parkeren op de begane grond van een gebouw wordt uitgesloten.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 25 april 2013, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 6 juni 2013) voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl > Wonen, leven en werken > Plannen en Projecten > Bodegraven >Projecten > Project Rijngaarde;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (Raadhuisplein 1 te Bodegraven).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 26 april 2013. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij adviseren belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven