Logo Amstelveen
Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning in afwijking van bestemmingsplan ‘Westwijk Zuid-West, Radboud en Drakensteyn’ (uitgebreide procedure) en ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van twee appartementengebouwen aan de Radboud en Drakensteyn in Westwijk Zuid-West.

De twee appartementengebouwen worden gerealiseerd op de locatie in het zuidwesten van Westwijk Zuid-West ten oosten van de Legmeerdijk. Een appartementenblok ligt ten zuiden van de Jane Addamslaan en bevat 30 appartementen en het andere appartementenblok ligt ten noorden van de Jane Addamslaan en bevat 22 appartementen.

De gewenste ontwikkeling voldoet qua functie wel maar qua goothoogte niet aan de uitwerkingsregels genoemd in het vigerende bestemmingsplan ‘Westwijk Zuid-West’. Voor dit bouwvoornemen dient middels een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van het bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor 48 appartementen die gerealiseerd zullen worden. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de beoogde ontwikkeling en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Legmeerdijk en de Jane Addamslaan. Ingevolge artikel 76a van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Procedure

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerp-beschikking, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerp besluit tot hogere grenswaarden en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 25 april 2013 tot en met 5 juni 2013 (6 weken) op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: wonen en leven, bestemmingsplannen en structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding?;

  • en via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB06AxA-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende de ontwerp beschikking schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Amstelveen, 24 april 2013

Naar boven