Besluit verlengen geldigheidsduur opsporingsvergunning voor aardwarmte Middenmeer, Ministerie van Economische Zaken

Procesverloop:

  • S.S. Beheer B.V. is houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken van 15 juli 2009, verleende opsporingsvergunning Middenmeer, met kenmerk ET/EM/ 9121802;

  • de opsporingsvergunning Middenmeer geldt tot 26 augustus 2013. Bij brief van 12 oktober 2012, heeft de vergunninghouder een aanvraag ingediend om verlenging van de geldigheidsduur van de vergunning voor een periode van 2 jaar.

Overwegingen:

  • De vergunninghouder vraagt uitstel van het uit te voeren werkprogramma en verlenging van de duur van de opsporingsvergunning Middenmeer;

  • gelet op de te verwachten doorlooptijd voor het verrichten en uitvoeren van de werkzaamheden -in relatie tot de duur van de opsporingsvergunning- kan de opsporingsvergunning Middenmeer worden verlengd tot 1 juni 2014.

  • In afwijking van het ingediende verzoek van de vergunninghouder wordt de vergunning verlengd tot 1 juni 2014 en niet voor 2 jaar.

  • Zodra inzichtelijk is wanneer een boring geplaatst gaat worden en er, naar aanleiding van de aanbesteding, een concreet plan wordt overlegd, kan een nieuw verzoek tot verlenging worden ingediend en wordt een mogelijke verlenging van de opsporingsvergunning heroverwogen.

Gelet op artikel 18, derde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

De tekst van artikel 6 van het besluit ET/EM/ 9121802 wordt vervangen door de volgende tekst: De vergunning geldt, vanaf het tijdstip van inwerkingtreding nadat zij onherroepelijk is geworden, tot 1 juni 2014.

Artikel 2

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken, namens deze: Y. Peters MT-lid directie Energiemarkt

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na verzending van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK 's-Gravenhage. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven