Logo Hof van Twente
Bestemmingsplan ’Buitengebied Hof van Twente, wijzigingsplan Hagmolenweg 19 Bentelo’, Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 16 april 2013 het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo" gewijzigd hebben vastgesteld.

Het agrarisch bedrijf aan de Hagmolenweg 19 te Bentelo wordt beëindigd. Dit wijzigingsplan is opgesteld om de herinrichting van de aanwezige varkensschuur tot een gebouw met zeven toeristische plattelandsappartementen planologisch mogelijk te maken.

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan zijn 3 zienswijzen ingediend, die er toe hebben geleid dat het plan op een aantal punten is aangepast. Het bestemmingsplan is derhalve gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn doorgevoerd staan omschreven in de “Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo”.

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 25 april 20113 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/plannen/NL.IMRO.1735.BxADxHagmolenw19-/NL.IMRO.1735.BxADxHagmolenw19-VS10 .

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

24 april 2013

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, J.H.A. Goudt, burgemeester,

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven