Logo Buren
Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, derde herziening, Buren

De gemeenteraad van Buren stelde op 2 april 2013 het bestemmingsplan Buitengebied, derde herziening gewijzigd vast.

Wat maakt dit bestemmingsplan mogelijk?

In het ontwerpbestemmingsplan namen we 14 nieuwe ontwikkelingen op. De gemeenteraad besloot 2 van deze ontwikkelingen niet vast te stellen. Het gaat daarbij om de onderdelen Buren, Erichemsekade 8, uitbreiding van en tweede bedrijfswoning bij camping De Karekiet; en Maurik, Parkstraat tussen nummer 13 en 15. Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat dus uit 12 nieuwe ontwikkelingen in het buitengebied. Voor het onderdeel Rijnbandijk 163 week de raad bij vaststelling af van het voorstel. Zij nam de voorgestelde spuitzone niet over.

Ook een aantal andere gebieden maakt onderdeel uit van het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied, derde herziening. Voor deze andere gebieden leggen we de bestaande situatie vast. Dit doen we om verschillende redenen. Een reden kan zijn dat voor deze gebieden nu nog oude bestemmingsplannen gelden. Een andere reden kan zijn dat het bestemmingsplan voor deze percelen niet overeenkomt met de feitelijke situatie. Voor het onderdeel de Beldert week de raad bij vaststelling af van het voorstel. De raad paste het verbod op opslag buiten het bouwvlak zo aan dat in de periode 1 april tot 1 oktober opslag van sport- en spelattributen buiten het bouwvlak wel mogelijk is.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 25 april 2013 en loopt tot en met woensdag 5 juni 2013. U kunt in deze periode de stukken inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur.

Het plan is ook te zien via www.buren.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl .

(Het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.BUIBP20120000-va01 )

Hoe kunt u reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan kunt u tot en met 5 juni 2013 beroep instellen als:

  • u op tijd uw zienswijze tegen het eerdere ontwerp-besluit bij de gemeenteraad indiende;

  • u belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat was om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerp-besluit bij de gemeenteraad in te dienen;

  • u belanghebbende bent en het niet eens bent met de aangebrachte wijzigingen. Dit is dus alleen van toepassing bij een gewijzigd vastgesteld besluit.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen van het beroep en

  • uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State beslist over uw beroep. Misschien kunt of wilt u die beslissing op uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Nadat u het beroepschrift heeft ingediend krijgt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Voor vragen kunt u terecht bij de heer H. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoonnummer 14 0344).

Maurik, 24 april 2013

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven