Logo Assen
Terinzagelegging beheersverordening ‘Assen Oud Zuid’, Assen

Inleiding

De ontwerp beheersverordening ‘Assen Oud Zuid’ met bijbehorend identificatienummer 00BHV20123C, ligt met bijbehorende stukken, ingevolge de inspraakverordening van de gemeente Assen ter inzage voor inspraak. De stukken liggen ter inzage vanaf 26 april 2013 gedurende zes weken in het stadhuis, bij de balie Vergunningen en Handhaving.

Wat is een beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan maar is bedoeld voor gebieden waarvoor geen ontwikkelingen zijn voorzien. De beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast.

Inhoud en begrenzing

Voor het plangebied ‘Assen Oud Zuid’ is gekozen voor het instrument beheersverordening. De gemeenteraad kan een beheersverordening vaststellen voor gebieden van de gemeente waar géén ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. In het gebied ‘Assen Oud Zuid’ zijn geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien. Het gebied is relatief ‘uit ontwikkeld’. Dit maakt het gebied bij uitstek geschikt voor het instrument beheersverordening. De gemeente wenst de bestaande kwaliteit van de (woon)wijk met de daarin aanwezige voorzieningen, te handhaven.

Het plangebied van de beheersverordening ‘Assen Oud Zuid’ wordt begrensd door de Wilhelminastraat en Oosterhoutje in het noorden, de Overcingellaan in het oosten, de Port-Natalweg in het zuiden en de Beilerstraat in het westen. De gronden in het westen van het plangebied zijn niet in zijn geheel overgenomen uit het geldende plan. Dit heeft te maken met het feit dat deze gronden onderdeel uitmaken van de FlorijnAs en hier zullen binnen de werkingsperiode van de beheersverordening (tien jaar) ontwikkelingen plaatsvinden. Deze ontwikkelingen worden door een specifiek bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Daarnaast is gekozen voor een logische begrenzing van het plangebied door ook enkele percelen die niet in het geldende bestemmingsplan ‘Assen Oud Zuid’ liggen, op te nemen in deze beheersverordening. Hierdoor vormen de wegen de grens van het gebied.

Ter inzage

De ontwerp beheersverordening met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 26 april 2013 gedurende zes weken inzien tijdens de openingstijden bij de publieksbalie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een link op www.assen.nl .

Inloopbijeenkomst 6 mei

Tijdens de genoemde inspraakperiode wordt een inloopbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst kunt u het plan en de bijbehorende kaarten bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente. Ook kunt u eventuele onjuistheden rondom uw perceel aangeven. De inloopbijeenkomst is in de raadzaal van het stadhuis, Noordersingel 33, 9401 JW Assen op maandag 6 mei 2013 van 16.30 tot 18.30 uur.

Reageren

Met ingang van 26 april 2013 kan iedereen gedurende zes weken mondeling of schriftelijk inspraakreacties indienen. Schriftelijke inspraakreacties kunt u sturen naar de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Voor het indienen van mondelinge inspraakreacties moet u uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak maken met mevrouw W.J. Reinders, team Ontwerp, telefoon 14 0592.

De inspraakreacties worden betrokken bij de besluitvorming over vaststelling van de beheersverordening door de gemeenteraad.

Naar boven