Logo Bergen (NH)
Wet voorkeursrecht gemeenten plangebied ‘Mooi Bergen’, dat globaal gelegen is tussen Jan Oldenburglaan, Plein, Karel de Grotelaan en Breelaan, allen te Bergen N-H

Burgemeester en wethouders van Bergen N-H maken ter voldoening aan het bepaalde in de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Bergen op 18 april 2013 op grond van artikel 2 jo artikel 4 van de Wvg heeft besloten gehele en gedeeltelijke percelen grond aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10-15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

De betreffende percelen liggen in het plangebied “Mooi Bergen”, dat globaal gelegen is tussen Jan Oldenburglaan, Plein, Karel de Grotelaan en Breelaan, allen te Bergen N-H. De gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer GPL017213.119 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster d.d. 11 april 2013.

Grondslag voor de aanwijzing is de beoogde modernisering van het plangebied voor de ontwikkeling van “Mooi Bergen”.

Het besluit houdt in dat de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer deze hun percelen wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Bergen te koop dienen aan te bieden.

Het raadsbesluit treedt in werking één dag na de datum van publicatie in de Staatscourant. Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie jaar, met ingang van de datum van het raadsbesluit, binnen welke termijn een bestemmingsplan of inpassingsplan dient te zijn vastgesteld.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken liggen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis bij de publieksbalie, Jan Ligthartstraat 4, 1817 MR te Alkmaar, geopend maandag en vrijdag van 8.30-12.30, dinsdag en woensdag van 8.30-16.30 en donderdag van 8.30-12.30 uur en 17.00-20.00 uur. Desgewenst kunt u voor het raadplegen van de stukken buiten deze uren een afspraak maken (072-88 80 307).

De stukken kunnen ook worden geraadpleegd bij de dienst voor het Kadaster en de Openbare Registers (Naritaweg 3 te Amsterdam)

De eigenaren en de beperkt gerechtigden van de betreffende percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen het raadsbesluit gemotiveerd bezwaar maken binnen zes weken na de dag van de publicatie in de Staatscourant. Dit bezwaarschrift kunt u richten aan: de Raad van de gemeente Bergen, Postbus 175, 180 AD BERGEN. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Indien belanghebbenden een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen zij in spoedeisende gevallen een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuur, Kruseman van Eltenweg 2, 1817 BV Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. De Voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Bergen, 22 april 2013

college van Bergen (NH)

Naar boven