Logo Beverwijk
Ontwerpbestemmingsplan Wijk aan Zee, Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 26 april 2013 gedurende een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Wijk aan Zee’ met onderliggende stukken ter inzage ligt bij het centraal publieksbureau van het stadhuis aan het Stationsplein 48 en bij de Bibliotheek IJmond-Noord, vestiging Beverwijk, aan het Kerkplein 5 te Beverwijk. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en als pdf-bestand op de website www.beverwijk.nl > beleid > ruimtelijke plannen.

Het plangebied van het bestemmingsplan behelst de kern Wijk aan Zee en het zuidelijk gelegen duingebied ten westen van Beverwijk. Aan de west- en zuidzijde grenst het plangebied aan het industrieterrein van Tata Steel. De Noordzee met de kustlijn bevindt zich direct ten westen van het plangebied. De noordelijke plangrens wordt gevormd door de gemeentegrens met de gemeente Heemskerk.

Dit bestemmingsplan staat los van de voorbereiding op een gebiedsvisie en structuurvisie met een ontwikkelplan voor Wijk aan Zee zoals die eerder zijn ingezet. Zodra het ontwikkelplan van Wijk aan Zee in procedure gebracht kan worden, zal deze een eigen ruimtelijke procedure doorlopen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen naar voren brengen. Zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en te worden gericht aan: de gemeenteraad van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een telefonische afspraak maken via telefoonnummer 0251-256256.

Beverwijk, 24 april 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven