Bekendmaking besluit op grond van de Waterwet, ‘vergunning voor het aanleggen en behouden van een voetgangersbrug’, Rijkswaterstaat

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bij besluit van 11 april 2013, kenmerk RWS-2013/19912, is aan de gemeente Nijmegen een vergunning verleend op grond van de Waterwet. Het betreft een vergunning voor het aanleggen en behouden van een voetgangersbrug op de percelen kadastraal bekend Nijmegen, sectie A, nummers 377 en 378, en sectie C, nummer 8331, aan de linkeroever van de Waal, nabij kilometerraai 883,500 (bij het ‘Meertje’) in de gemeente Nijmegen.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 25 april 2013, voor een periode van zes weken, op werkdagen ter inzage ten kantore van:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, 6828 HZ Arnhem, van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • gemeente Nijmegen, bezoekadres Stadswinkel Mariënburg 75, 6511 PS Nijmegen, van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur (donderdag tot 20.00 uur).

Bezwaar

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 5 juni 2013 door belanghebbenden bezwaar worden ingediend. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland, afdeling BBV, Postbus 9070, 6800 ED Arnhem.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres en liefst ook uw telefoonnummer;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • de reden waarom u bezwaar maakt;

  • de datum en uw handtekening.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking.

Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen.

De rechtbank zal u daarvoor wel griffierecht in rekening brengen.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren wenden tot Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, 6828 HZ Arnhem, telefonisch bereikbaar via nummer 026 – 368 87 02.

Arnhem, 18 april 2013.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, C. Jol

Naar boven