Logo Veenendaal
Bestuurlijke lus bestemmingsplan ‘Nijverkamp’, Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Veenendaal op 20 december 2012 het bestemmingsplan ‘Nijverkamp’ opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 26 september 2012 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 12 mei 2011 over het bestemmingsplan ‘Nijverkamp’

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de

Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de

zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeente heeft de opdracht gekregen om het

besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan moet worden.

Wijziging bestemmingsplan Dynamostraat, Veenendaal

De wijzigingen in het bestemmingsplan hebben betrekking op de volgende aspecten:

  • het perceel Dynamostraat 34 is in zijn geheel voorzien van de maximale milieucategorie 4.2;

  • de bestaande opslag te op het perceel Dynamostraat 34 wordt positief bestemd;

  • de planregeling omtrent open opslag is verhelderd door expliciet te benoemen dat open opslag is toegestaan achter de voorgevelrooilijn én op de bouwvlakken.

  • voor het perceel Dynamostraat 31is de maximale bouwhoogte vastgesteld op 13 meter.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen liggen met ingang van 17 januari 2013 gedurende 6 weken (dus tot en met 27 februari 2013) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0345.BPNijverkamp-vg02 kunt u het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen inzien. Deze publicatie met een directe link naar het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente www.veenendaal.nl > actueel > openbare bekendmakingen > actuele openbare bekendmakingen >.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, én daarbij ook een ontvankelijk beroep hebben ingesteld tegen het raadsbesluit van 12 mei 2011 kunnen gedurende de genoemde termijn van ter inzage legging (dus tot en met 27 februari 2013) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van 20 december 2012 kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

De besluiten tot vaststelling treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met Erik Groen in ‘t Wout van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 778.

Naar boven