Logo Heerlen
Vaststelling Bestemmingsplan bedrijventerrein Avantis, Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 12 maart 2013 het bestemmingsplan bedrijventerrein Avantis zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP040400W000002-0401 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat het Nederlandse deel van het Grensoverschrijdend Bedrijventerrein (GOB) Avantis. De plangrens sluit aan de noordzijde deels aan op het bestemmingsplan Buitenring Parkstad (Provinciaal Inpassingsplan (PIP) van de provincie Limburg (waarvan het vaststellingsbesluit vooralsnog vernietigd is door de Raad van State), dat voorziet in de aanleg van de Buitenring voor Parkstad. De oost- en zuidoostgrens worden gevormd door de Rijksgrens tussen Nederland en Duitsland, de zuidwest- en westgrens worden gevormd door respectievelijk de autosnelweg A76 en N281 (stadsautoweg Heerlen).

Aken en Heerlen willen de ontwikkeling van het bedrijventerrein voortzetten. Samen met het bestuur van Avantis GOB is onderschreven dat het roer om moet en dat de in het huidige bestemmingsplan nagestreefde hoge kwalitatieve eisen aan bebouwing en inrichting moeten worden bijgesteld om Avantis alsnog tot een succes te maken. De basis van het doorontwikkelen van het bedrijventerrein is gelegen in de aanpassing van het bestemmingsplan. In het onderhavige bestemmingsplan worden de ruimtelijk-stedenbouwkundige eisen (zoals bouwmassa’s, minimale bouwhoogten, kavelgrootte en oriëntatie van gevels) teruggeschroefd en er wordt meer flexibiliteit geboden ten aanzien van vestigingsmogelijkheden in een breder spectrum van bedrijfstypologieën.

Het voorliggende bestemmingsplan is opgezet met het doel de juiste balans te vinden tussen kwaliteit en exploitatiemogelijkheden, waardoor meer nieuwe bedrijven de weg weten te vinden naar Avantis.

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan opgenomen – kleine – wijziging behelst de verwerking van een opmerking van de provincie Limburg aangaande de toelaatbaarheid van kantoren.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 25 april 2013, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur. Indien u het bestemmingsplan wilt inzien, dient u een afspraak te maken met de medewerkers van de Afdeling Publiekszaken, kijk op www.heerlen.nl/online-afspraak of bel met 14-045 .

Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de link: www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl en het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl .

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen bij de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20 019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroeptermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven