Logo Noordwijkerhout
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Victor en Dorp’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 24 april 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Victor en Dorp” en het ontwerp raadsbesluit gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0576.BP201200021 ).

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied bestaat uit drie delen, te weten de Victorwijk, de wijk Guldemond en de noordelijke uitloper van de dorpskern van Noordwijkerhout.

Het gaat hier om een conserverend bestemmingsplan. Directe aanleiding van de herziening is om het bestemmingsplan te laten voldoen aan de gewijzigde eisen van de wet (digitaal raadpleegbaar bestemmingsplan). Tevens zijn de plannen voor het realiseren van een bed en breakfast en het verbouwen van de gemeentelijk monumentale bollenschuur tot appartementengebouw op het perceel Herenweg 80 in dit bestemmingsplan rechtstreeks opgenomen.

Hogere waarde

Uit het akoestisch onderzoek dat voor de ontwikkeling aan de Herenweg is uitgevoerd is gebleken dat door de geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de Herenweg de voorkeurswaarde van 48 dB wordt overschreden. De maximaal toelaatbare waarde van 63 dB wordt echter niet overschreden. Ten gevolge van de N206 is er ook sprake van overschrijding van de voorkeursgrenswaarde maar ook van de maximaal toelaatbare waarde van 53 dB. Het college van burgemeester en wethouders dient voor de verdere doorgang van het plan hogere waarden vast te stellen ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de N206 en de Herenweg.

Procedure

Vanaf woensdag 24 april tot en met dinsdag 4 juni 2013 liggen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpraadsbesluit en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan deze betrekking heeft.

Tevens kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout, 23 april 2013

Naar boven