Logo Culemborg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Parijsch Zuid’ en Besluit hogere grenswaarde, Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 maart 2013 het bestemmingsplan “Parijsch Zuid” gewijzigd heeft vastgesteld.

(planidnr. NL.IMRO.0216.BPParijschZuid-VG01 )

De wijzigingen zijn in het raadsbesluit opgenomen.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij in dat kader op 12 februari 2013 het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor het gebied Parijsch Zuid hebben vastgesteld

Bestemmingsplan

Het plangebied Parijsch Zuid is gelegen aan de westzijde van Culemborg. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Prijsseweg en Centrum Parijsch, de oostgrens wordt gevormd door de wijk Goilberdingen (Hoge Prijs), het zuiden grenst aan het bedrijventerrein Pavijen (wethouder Schoutenweg) en in het westen wordt het plangebied afgesloten met het inundatiekanaal.

Het bestemmingsplan is een globaal eindplan met een directe bouwtitel, waardoor de uitbreiding van de woonwijk Parijsch mogelijk wordt. De uitbreiding is verdeeld in vijf bouwvlekken, waarbinnen voornamelijk de functie ‘wonen’ wordt toegestaan, met daaraan gerelateerde functies, zoals groen- en speelvoorzieningen, verkeer, parkeren, water.

Besluit hogere grenswaarde

Conform artikel 110a van de Wet geluidhinder is een procedure hogere grenswaarde gevolgd. Uit het bij dit plan behorende akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeer de voorkeursgronden van 48 dB(Lden) voor circa 165 woningen wordt overschreden.

Op grond van de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder is het mogelijk om hiervoor ontheffing te verlenen. Daartoe is een ontwerpbesluit in procedure gebracht.

Tegen het ontwerpbesluit zijn tijdens de tervisielegging van 6 september tot en met 17 oktober 2012 twee zienswijzen ingediend. Het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden is op 12 februari 2013 gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen bevatten voornamelijk een vergroting van de aantallen nieuwbouwwoningen waarvoor een overschrijding van de voorkeursgrenswaarden van toepassing is en een verhoging van de maximale geluidsbelasting. Dit is het gevolg van het actualiseren van het akoestisch onderzoek. Voor de wijzigingen wordt u verwezen naar het ontwerp en definitieve besluit hogere grenswaarden en het aanvullend akoestisch onderzoek. Deze stukken liggen ter inzage op het Stadskantoor aan de Ridderstraat 250 te Culemborg.

Terinzagelegging

Met ingang van 25 april 2013 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit, de bijbehorende stukken en het Besluit hogere grenswaarde gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250.

Het digitale bestemmingsplan is raadpleegbaar op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.culemborg.nl , onder ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan en het Besluit hogere grenswaarde beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplanplan of het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling Besluit hogere grenswaarde heeft aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden naar verwachting in werking op 6 juni 2013, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 0345 – 477700.

Culemborg, 24 april 2013

Burgemeester en wethouders van Culemborg, R. van Schelven, burgemeester.

P. van der Veer, secretaris.

Naar boven