Logo Eijsden-Margraten
Ontwerp bestemmingplan Winkelcentrum Breust-Eijsden, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 21 januari 2013 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Winkelcentrum Breust-Eijsden (verbeelding, regels en toelichting) met bijbehorende documenten ter inzage ligt in het gemeentehuis locatie Eijsden, Breusterstraat 27 te Eijsden.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw 4175 m2 bvo aan winkelruimte aan de noordzijde van de Breusterstraat, gelegen in het gebied tussen de Breusterstraat, Kennedylaan, Breusterhof en Von Geusauplein, alsmede de bouw van 37appartementen boven deze winkelruimten. Rialto Vastgoedontwikkeling BV is als projectontwikkelaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het winkelcentrum. De woningen zullen na realisering, in beheer en exploitatie komen bij Servatius Wonen & Vastgoed. Daarnaast maakt dit bestemmingsplan een uitbreiding van de bestaande supermarkt gelegen aan de zuidzijde van de Breusterstraat mogelijk.

Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in het planologisch mogelijk maken van de bouwmogelijkheden en bijbehorende voorzieningen op de genoemde locaties.

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien in het gemeentehuis te Eijsden, Breusterstraat 27 te Eijsden. Voor inzage in het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043-4588488. Tevens kunt u het ontwerp bestemmingsplan bekijken op de gemeentelijke website www.eijsden-margraten.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijzen op dit ontwerpbestemmingsplan (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad van Eijsden-Margraten, Postbus 10, 6269 ZG Margraten. Indien u mondelinge zienswijzen naar voren wilt brengen kunt u contact opnemen met mw. J. Starren, via het telefoonnummer 043-4588488.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Eijsden-Margraten, 9 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten, De secretaris, H.J.M. van Dijk

De burgemeester, D.A.M. Akkermans

Naar boven