Logo Maassluis
Ontwerpbestemmingsplan ‘Dijkpolder’, Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 22 april 2013 gedurende een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Dijkpolder” in het publiekscentrum in de hal van het stadhuis ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan voorziet in het lint Weverskade aan de westzijde, de werklocatie Lely en de volkstuinen aan de zuidzijde en de realisatie van nieuwe woningen in het nu nog onbebouwde deel van de Dijkpolder tussen de Weverskade en de A20.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder tegen het genoemde ontwerpbestemmingsplan zienswijzen naar voren brengen. Zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en te worden gericht aan de gemeenteraad van Maassluis, Postbus 55, 3140 AB te MAASSLUIS. Zienswijzen kunnen ook mondeling naar voren worden gebracht. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzageligging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 010-5931839.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0556.72BPDijkpolder-0001

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl > Nieuws> Bekendmakingen> Bestemmingsplannen.

Maassluis, 18 april 2013

Publicatie anterieure overeenkomst ‘Dijkpolder’

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wro, bekend dat zij op 9 april 2013 de Ontwikkelings- en Realisatieovereenkomst Dijkpolder, zijnde een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro, hebben gesloten met Wilgenrijk BV gevestigd in Maassluis.

De anterieure overeenkomst heeft betrekking op de realisatie van nieuwe woningen in de Dijkpolder. De uitbreiding is voorzien aan en achter de Weverskade op het braakliggende gedeelte ten oosten van de huidige bebouwing.

Aangezien deze overeenkomst is aangegaan voordat het bestemmingsplan hiervoor van kracht wordt, wordt deze overeenkomst een anterieure (voorafgaande) overeenkomst genoemd. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over`:

  • a. dat de Gebiedsontwikkelaar tot ontwikkeling en realisatie van het Ontwikkelgebied zal komen;

  • b. dat de Gebiedsontwikkelaar voor haar rekening en risico de Openbare Voorzieningen zal realiseren;

  • c. dat de Gebiedsontwikkelaar een proportionele bijdrage betaalt aan de kosten van Bovenwijkse Infrastructurele Voorzieningen, gebaseerd op de mate van profijt en toerekenbaarheid;

  • d. dat de Gebiedsontwikkelaar ingevolge de Overeenkomst een exploitatiebijdrage aan de Gemeente voldoet waarmee wordt voorzien dat het kostenverhaal ten aanzien van het Ontwikkelgebied ingevolge de wet op de ruimtelijke ordening is verzekerd;

  • e. dat de Gebiedsontwikkelaar de mogelijk betaalbare vergoedingen uit hoofde van planschade integraal aan de Gemeente zal vergoeden.

Ter inzage en informatie

Met ingang van 22 april 2013 ligt de zakelijke beschrijving (gelijk aan de hierboven beschreven punten a tot en met e) van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Maassluis. U kunt de stukken inzien tijdens openingstijden. Mocht u buiten openingstijden de zakelijke beschrijving in willen zien of nadere informatie wensen, kan een telefonische afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 010-5931551.

Daarnaast is de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst als pdf bestand te raadplegen op de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl > Nieuws> Bekendmakingen> Bestemmingsplannen.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Maassluis, 18 april 2013

Naar boven