Logo Tynaarlo
Bestemmingsplan ‘Landgoed Zeijerveld’ gewijzigd vastgesteld, Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 februari 2013 het bestemmingsplan Landgoed Zeijerveld gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan omvat de ontwikkeling van een landgoed. Het nieuw te realiseren Landgoed Zeijerveld is grotendeels gelegen in het buitengebied van de gemeente Assen, globaal ten noorden van de Minister Cremerstraat 11 te Zeijerveld. In overeenstemming met de Natuurschoonwet en het gemeentelijk landgoederenbeleid wordt een landgoed ontwikkeld. Met de aanleg van het landgoed wordt nieuw bos- en natuurgebied en een landgoedhuis gerealiseerd.

Op het grondgebied van de gemeente Tynaarlo beperkt de ontwikkeling van het landgoed zich tot de bestemmingen Bos, Groen en Water. Het bestemmingsplan is voor het Tynaarlose deel voorzien van de codering: NL.IMRO.1730.BPZeijerveld-0401.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan op het volgende punt gewijzigd:

  • de gastransportleiding N-504-20-KR-075/076 die door het plangebied loopt is als dubbelbestemming op de verbeelding opgenomen met aan weerszijden een belemmeringenstrook. De regels en de toelichting op dit punt zijn eveneens aangepast.

Kom het vastgestelde bestemmingsplan even inzien!

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Landgoed Zeijerveld’ ligt met ingang van vrijdag 26 april 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie onze website www.tynaarlo.nl voor de openingstijden. Buiten deze openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal in te zien op onze website en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad van Tynaarlo bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven