Logo Huizen
Ontwerpbestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen en ontwerp besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wet geluidhinder, Huizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 18 januari 2013 gedurende zes weken het ontwerp bestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen en het ontwerp besluit hogere grenswaarde voor een ieder ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan:

Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie van het huidige bestemmingsplan, dat dateert uit 1999. Het plangebied betreft het gebied waarin zijn begrepen:de oude haven en omgeving, de bedrijventerreinen, woonwijken ’t Harde en Gooierhoofd,sport en recreatiegebied Wolfskamer.

Het ontwerp heeft eensdeels betrekking op een vastlegging van de bestaande situatie waarin ook de recent gerealiseerde projecten op het Lucentterrein, het nautisch kwartier en op het Wolfskamerterrein (Mulock Houwerschool en nog te bouwen sporthal) zijn begrepen.

Aan de andere kant biedt het bestemmingsplan de nodige nieuwe bestemmingsregeling voor geplande nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het plangebied zoals op het Lucentterrein, de strook aan de oostzijde van de Havenstraat (BNI terrein incl krachtcentrale) en de nog te ontwikkelen vervolgfasen (2e en 3e fase) van het gebied aan de kop van de oude haven.

Voor het zuidelijk deel van het Lucentterrein grenzend aan Botterstraat en Baanbergenweg dat bestemd is voor bedrijfs- en maatschappelijke functies, is nu ook de mogelijkheid voor woningbouw opgenomen.

Het ontwerp bevat voorts de mogelijkheid voor woningbouw voor de 3e fase van het oude havengebied (meest noordelijke deel) die via een wijzigingsbevoegdheid van burgemeester en wethouder gerealiseerd kan worden.

Inhoud ontwerp besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wet geluidhinder.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere grenswaarde vast te stellen op grond van de Wet geluidhinder. Het ontwerp besluit heeft betrekking op delen van het Lucentterrein langs Botterstraat en Baanbergenweg in verband met de aldaar geplande woningbouw waaronder maximaal 10 woon-werkwoningen.

Inzien bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde

Het ontwerp bestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen en het ontwerp besluit hogere grenswaarde liggen ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit Klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 08.30 – 17.00, wo: 07.30 – 19.30 en vr: 08.30 – 16.00 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp besluit hogere grenswaarde zijn in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op ‘Wonen’ en vervolgens op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het ontwerp bestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen lezen, opslaan of printen.

Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp besluit hogere grenswaarde zijn tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPHENB2010-OW01

Reageren:

In de periode van 18 januari 2013 tot en met 28 februari 2013 kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, postbus 5, 1270 AA, Huizen. Indien u mondeling zienswijzen wenst kenbaar te maken, kunt u contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (tel nr. 035-5281510).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbende mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerp besluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze over het ontwerp besluit hogere grenswaarde kunt u ook contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (035-5281510).

Huizen, 17 januari 2013

Naar boven