Logo Zeeland
Gecoördineerde bekendmaking definitieve besluiten Waterdunen, Zeeland

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend:

Waterdunen is een groot recreatie-natuurproject in West Zeeuws-Vlaanderen. Ten behoeve van de uitvoering van het project hebben de bevoegde gezagen een aantal besluiten genomen.

Provinciale coördinatie

Op grond van het besluit van Provinciale Staten van Zeeland van 5 februari 2010 (Pb nr. 12 van 2010) wordt de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten ter uitvoering van het project Waterdunen gecoördineerd (artikel 3.33 lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Gedeputeerde Staten is het coördinerend orgaan. De coördinatie heeft tot doel de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten voor het project af te stemmen en gelijktijdig te laten plaatshebben. De coördinatie heeft tot gevolg dat op deze besluiten de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels in artikel 3.33 lid 4 Wro van toepassing zijn.

Definitieve besluiten

Met deze bekendmaking brengen wij u op de hoogte van de ter inzage legging van de volgende definitieve besluiten met bijlagen:

  • een besluit Ontgrondingenwet, voor het uitvoeren van ontgrondingswerkzaamheden ten behoeve van het realiseren van de getijdennatuur in het project Waterdunen (Provincie Zeeland);

  • een besluit Wegenwet, voor onttrekking aan het openbaar verkeer van weggedeelten van de Langeweg, Slikkenburgseweg, Kieweg, Zandertje I en Zandertje II in de gemeente Sluis in het kader van het project Waterdunen (Provincie Zeeland);

  • een Watervergunning, op grond van de Keur watersysteem Waterschap Scheldestromen voor het project Waterdunen, waaronder de aanpassingen aan het watersysteem waarmee negatieve effecten (zoals zoutschade, hoge grondwaterstanden) vermeden kunnen worden en de werkzaamheden binnen de beschermingszones van een waterstaatswerk (Waterschap Scheldestromen);

  • een besluit ontheffing op de Keur Wegen Waterschap Scheldestromen, voor de werkzaamheden waar een ontheffing op de 'Keur Wegen van het Waterschap Scheldestromen' vereist is (Waterschap Scheldestromen);

  • een besluit Flora- en faunawet, voor de uitvoering van werkzaamheden ten behoeve van het project Waterdunen (Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie/dienst ­Regelingen).

Tijdens de gecoördineerde zienswijzenprocedure zijn een aantal zienswijzen ingekomen. In het kader van de beantwoording van de zienswijzen hebben de bevoegde gezagen gezamenlijk de Antwoordnota gecoördineerde zienswijzenprocedure Waterdunen opgesteld, die als bijlage bij de definitieve besluiten is gevoegd.

Beroep instellen of verzoek voorlopige voorziening

Belanghebbenden die hun zienswijze bij het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt, te weten van 25 april tot en met 5 juni 2013 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen.

Belanghebbenden kunnen beroep aantekenen, ook wanneer zij geen zienswijze hebben ingediend, tegen alle wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten. Bij de vaststelling van het definitieve ontgrondingenbesluit is een inhoudelijke wijziging doorgevoerd. Deze wijziging is beschreven onder hoofdstuk 4.2. van het definitieve ontgrondingenbesluit. De overige ontwerpbesluiten zijn ten opzichte van de definitieve besluiten niet inhoudelijk gewijzigd.

Op grond van artikel 1.1 in samenhang met Bijlage II, onder 11, van de Crisis- en herstelwet, is afdeling 2 hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing op besluiten ter verwezenlijk van Waterdunen. Deze wet bevat een aantal bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen pro-formaberoep kan worden aangetekend en dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten zijn ingediend.

In het beroepschrift neemt u ten minste op uw naam, uw adres, de datum, tegen welk besluit u beroep instelt (zo mogelijk een kopie meezenden) en alle beroepsgronden. Het beroepschrift dient te worden ondertekend. U moet het beroepschrift indienen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt. Overschrijding van de termijn kan er toe leiden dat met uw beroep geen rekening wordt gehouden.

Als u overweegt beroep in te stellen, kunt u een informatiefolder aanvragen op het telefoonnummer 0118 – 631400. U kunt de informatie ook downloaden via http://loket.zeeland.nl/bezwaar/beroep.

Wij wijzen u erop dat het instellen van beroep niet de werking van het besluit schorst. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit (artikel 8:81, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht jo. artikel 46, lid 1 van de Raad van State). U richt het verzoek aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Nadere informatie

De definitieve besluiten liggen gedurende de beroepstermijn voor een ieder gecoördineerd ter inzage, tijdens kantooruren, bij:

  • Provincie Zeeland, Provinciaal Informatiecentrum, Abdij 6 te Middelburg;

  • Gemeente Sluis, klantencontactcentrum, Nieuwstraat 22 in Oostburg;

  • Waterschap Scheldestromen, vestiging Terneuzen, Kennedylaan 1;

  • Waterschap Scheldestromen, vestiging Middelburg, Kanaalweg 1;

  • Projectkantoor Zwakke Schakels, Veerplein 5, Breskens.

De stukken zijn ook te raadplegen op de websites:

www.waterdunen.com en http://provincie.zeeland.nl/milieu_natuur/waterdunen.

Voor vragen over de besluiten kunt u contact opnemen met mw. ir. E.A. Dekker (provincie Zeeland), tel. 0118 – 631922.

Naar boven