Logo Boekel
Ontwerpbestemmingsplan Zandhoek – Kiesbeemd, Boekel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn het bestemmingsplan ter plaatse van de hoek Zandhoek en Kiesbeemd, Zandhoek 17 en Zandhoek 19 te Boekel, te herzien. De aanleiding hiertoe is de beëindiging van de beide varkensbedrijven die op genoemde locaties zijn gevestigd via de provinciale ruimte voor ruimte regeling. Voorliggend ontwerp bestemmingsplan voorziet in de realisatie van twee ruimte voor ruimte kavels, een derde woning op grond van de (ontwerp) beleidsvisie Vitaal Buitengebied Boekel en een natuurontwikkeling van de overige gronden.

Beschrijving

Het plangebied is gelegen op de locaties Zandhoek 17 en Zandhoek 19, gelegen tussen de wegen Zandhoek en Kiesbeemd, ten zuidwesten van de kern Boekel. Het ontwerp bestemmingsplan heeft tot doel om de ter plaatste bestaande agrarische bedrijfsgebouwen gebouwen te saneren, de bedrijfsvoering van beide varkenshouderijen definitief te beëindigen en in ruil hiervoor twee ruimte voor ruimte kavels, een derde woning op grond van de beleidsregels Vitaal Buitengebied Boekel en een behoorlijke natuurontwikkeling te realiseren. Hiermee wordt het gebruik van de varkensstallen ter plaatse beëindigd en de milieubelasting op de kom Boekel verder verminderd. De nieuwe woningen en de voormalige bedrijfswoningen worden in de omgeving ingepast door de natuurontwikkeling, zoals opgenomen in het bijhorende stedenbouwkundig c.q. inrichtingsplan.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerp bestemmingsplan “Zandhoek – Kiesbeemd” met bijhorende stukken vanaf 23 januari 2013 gedurende 6 weken tijdens kantooruren ter inzage ligt bij de centrale balie op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn zijn het ontwerp bestemmingsplan en de bijhorende stukken ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen indienen

Een ieder kan gedurende deze termijn van inzage zijn/haar zienswijze over dit plan kenbaar maken, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan Zandhoek – Kiesbeemd”. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen met Arthur Hermans, telefoon 0492-326800. Bij voorkeur ontvangen wij uw schriftelijke zienswijze. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad van Boekel, postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 22 januari 2013.

Naar boven