Logo Best
Ontwerp-omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan t.b.v. Broekstraat 13, Best

Openbare bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht, voornemens zijn om in afwijking van het bestemmingsplan vergunning te verlenen voor het verbouwen van een bijgebouw tot mantelzorgwoning aan Broekstraat 13 te Best.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 24 april 2013 tot en met dinsdag 4 juni 2013 tijdens openingsuren ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. Tevens zijn de ontwerpbeschikking en de ruimtelijke onderbouwing digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl/broekstraat13 .

Procedure omgevingsvergunning

Tegen de ontwerpbeschikking kan een ieder tot en met 4 juni 2013 zijn of haar zienswijze inbrengen. Schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak maken met mevr. H. Jacobs. Zij is te bereiken via telefoonnummer (0499) 360 911. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn voor het perceel aan de Broekstraat 13 een hogere waarde voor spoorweglawaai vast te stellen.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 24 april 2013 tot en met dinsdag 4 juni 2013, zes weken ter inzage bij de afdeling Uitvoering. De stukken kunnen elke werkdag worden ingezien van 08.30 tot 12.30 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur. Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met het de afdeling Uitvoering, tel. 0499-360911.

Procedure hogere waarde

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden vóór 5 juni 2013 hun zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe moet u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak maken met de afdeling Uitvoering, tel. 0499-360911. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

Best, 23 april 2013

Naar boven