Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan Mijlpolder + anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Mijlpolder’ vanaf 22 april 2013 voor een periode van zes weken  ter inzage ligt. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien in het gemeentehuis in Maasdam. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook downloaden op www.binnenmaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘NL.IMRO.0585.BPMijlpolder2012-ON01 ’.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op bedrijventerrein Mijlpolder in ’s-Gravendeel en een aantal aangrenzende percelen aan de noordwestzijde van het bedrijventerrein, waaronder de volkstuinen. Het betreft grotendeels een beheersgericht bestemmingsplan, waarin de bestaande situatie ten aanzien van bebouwing en gebruik wordt vastgelegd. Wel worden op basis van de op 26 mei 2011 door de gemeenteraad vastgestelde Toekomstvisie & Uitvoeringsprogramma Mijlpolder en op basis van het op 24 juli 2012 door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde Beeldkwaliteitplan Mijlpolder enkele aspecten aangepast. Dit betreft onder andere een verhoging van de toegestane bouwhoogten. Verder wordt de particuliere ontwikkeling van het nog niet bebouwde middengebied mogelijk gemaakt (’s-Gravenparck).

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds hebben inspraakreacties van bewoners en bedrijven en reacties van overlegpartners geleid tot aanpassingen op het plan en anderzijds zijn er onvolkomenheden in het plan geconstateerd, die in het ontwerpbestemmingsplan zijn hersteld. Eén en ander zoals verwoord in de Nota inspraak, vooroverleg ex artikel 3.1.1 Bro en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan ‘Mijlpolder’ d.d. 18 januari 2013.

Tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kunt u contact opnemen met de heer P. Bakker (Afdeling Ruimte & Groen) via patrick.bakker@binnenmaas.nl, tel. 078 - 633 45 43 of www.twitter.com/bakkerpatrick .

Anterieure exploitatieovereenkomst ’s-Gravenparck

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas maken bekend dat zij op 16 april 2013 op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening een overeenkomst hebben gesloten met Ancorel B.V. voor de ontwikkeling van het nog niet bebouwde middengebied van bedrijventerrein Mijlpolder in ’s-Gravendeel tot een bedrijventerrein van ongeveer 8,3 hectare uitgeefbaar terrein onder de naam ’s-Gravenparck. ’s-Gravenparck wordt ontwikkeld op de percelen kadastraal bekend gemeente ’s-Gravendeel sectie E nummers 439, 601, 728, 863, 864, 865 en 866 en sectie F nummers 112 en 3915. In de overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Een zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst ligt vanaf maandag 22 april 2013 zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Maasdam. De zakelijke omschrijving kunt u ook downloaden op www.binnenmaas.nl . Het indienen van zienswijzen of bezwaar tegen de anterieure exploitatieovereenkomst is niet mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Bakker (Afdeling Ruimte & Groen) via patrick.bakker@binnenmaas.nl, tel. 078 - 633 45 43 of www.twitter.com/bakkerpatrick .

Binnenmaas, 19 april 2013

Naar boven