Logo Helmond
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Medevoort Zuid’, Helmond

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad op 5 maart 2013 het bestemmingsplan “Medevoort Zuid” met identificatiecode NL.IMRO.0794.2100BP110048-2000 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 23 april 2013 zes weken ter inzage. Het plan kan worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen . Er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de Stadswinkel. Het inzien van deze stukken kan alleen op afspraak. U kunt uw afspraak telefonisch maken via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak .

De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Het bestemmingsplan heeft o.a. betrekking op een deel van de fietsroute Helmond – Eindhoven en de aanleg van een sportveld t.b.v. de geplande middelbare school in Brandevoort.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • Een ieder voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen:

Op de verbeelding

  • op het perceel van Medevoort 19 wordt de bestemmingsgrens gelegd op de kadastrale grens;

  • de aanduiding intensieve veehouderij (iv) wordt op het hele bouwblok van Medevoort 11 gelegd;

  • de belemmeringenstrook van de gasleiding wordt verkleind van 5 m naar 4 m op verzoek van de Gasunie.

  • In de regels

  • artikel 3 – "Agrarisch" wordt aangepast en voor het perceel van Medevoort 11 vervangen door artikel "Agrarisch – Agrarisch bedrijf" afkomstig uit het bestemmingsplan Buitengebied Helmond (op maat gemaakt voor dit perceel).

De beroepstermijn van zes weken vangt aan op 24 april 2013, zijnde de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, en wanneer sprake is van spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Helmond, 19 april 2013

Burgemeester en wethouders, P.J.M.G. Blanksma – Van den Heuvel, burgemeester.

A.A.M. Marneffe RA, secretaris

Naar boven