Logo Rijswijk
Bestuurlijke lus bestemmingsplan Sion-’t Haantje, Rijswijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Rijswijk op 18 december 2012 het bestemmingsplan Sion -’t Haantje (idn: NL.IMRO.0603.bpsionthaantje-VA02) gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 24 oktober 2012, nr. 201112331/1/T1/R4, over het vaststellingsbesluit van 27 september 2011.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus' heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit van 27 september 2011 toereikend te motiveren wat betreft de bestemming “Woongebied” rondom het glastuinbouwbedrijf aan de Spieringsweteringweg 5 te Rijswijk, dan wel om voor dit plandeel een andere planregeling vast te stellen. Daarbij heeft de Afdeling bestuursrechtspraak besloten dat afdeling 3.4 van de Awb niet opnieuw behoeft te worden toegepast bij de voorbereiding van het nieuwe besluit. De gehele bestemmingsplanprocedure behoeft daarom niet opnieuw gedaan te worden.

Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan

Op de verbeelding is aan een zone van 25 meter langs het glastuinbouwbedrijf op het perceel Spieringsweteringweg 5 te Rijswijk de aanduiding “milieuzone – glastuinbouwbedrijf” toegevoegd. De planregels zijn zodanig gewijzigd dat in deze zone pas woningen mogen worden gebouwd indien de exploitatie van het glastuinbouwbedrijf geheel definitief is beëindigd. Aan de toelichting is een passage toegevoegd waarin deze wijziging van het plan wordt gemotiveerd.

Raadplegen stukken

De wijziging van het bestemmingsplan ligt met ingang van 18 januari 2013 gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingsuren in het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk en ook worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer: NL.IMRO.0603.bpsionthaantje-VA02).

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken verzonden naar de Raad van State voor verdere behandeling.

Beroep

Gedurende de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen belanghebbenden bij het gewijzigde deel van het bestemmingsplan daartegen beroep instellen. Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. De Raad van State geeft bericht over de hoogte van het griffierecht en de wijze waarop dit moet worden betaald.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het gewijzigde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het gewijzigde bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Rijswijk, 16 januari 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, H. Klitsie, burgemeester

A. de Baat, secretaris

Naar boven