Logo Noordwijk
Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Landgoed Offem en omgeving’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 28 maart 2013 het bestemmingsplan ‘Landgoed Offem en omgeving' heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten om geen exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.12 Wro, vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied ligt ten zuidoosten van de kern Noordwijk Binnen. De noordelijke grens van het plangebied wordt grotendeels gevormd door de Schie, behalve daar waar het complex van voetbalvereniging SJC, het dierenasiel en de opslagloods voor rondvaartboten liggen. Deze complexen liggen ook in het plangebied. De zuidelijke grens wordt gevormd door de Woensdagse Watering. De westelijke grens wordt gevormd door de Nieuwe Offemweg. In het oosten is het midden van de N206 de grens van het plangebied.

Doel van het bestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een conserverende regeling die de basis vormt voor de waarborging van de cultuurhistorische, landschappelijke en natuurwaarden van het landgoed en de zichtbaarheid van het landgoed in het landschap. Conserverend wil zeggen dat de bestaande situatie (gebruik en bebouwing) en de bestaande rechten uit het geldende bestemmingsplan leidend zijn voor het toekennen van de bestemmingsregelingen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Landgoed Offem en omgeving’ ligt met ingang van donderdag 18 april 2013 tot en met donderdag 30 mei 2013 voor een ieder ter inzage. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan raadplegen:

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.BPOffemlandg-VA01 ;

  • via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl : op de homepage onder gemeentelijke informatie klikt u op de button Bestemmingsplannen en dan vindt u onder `Actualisering bestemmingsplannen´ het bestemmingsplan ‘Landgoed Offem en omgeving’ waaronder het vastgestelde bestemmingsplan te vinden is;

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Beroep instellen

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan Landgoed Offem en omgeving kan met ingang van de dag na terinzagelegging gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 31 mei 2013, tenzij binnen de genoemde termijn van tervisielegging, in samenhang met een ingesteld beroep, een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven