Logo Barendrecht
Bestemmingsplan ‘Vaanpark’ gewijzigd vastgesteld, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Vaanpark op 2 april 2013 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de inventarisatie en consolidatie van de bestaande omgeving op bedrijventerrein Vaanpark, gelegen aan de westzijde van de A29. Daarnaast maakt het bestemmingsplan een aantal recente en toekomstige ontwikkelingen in het gebied juridisch mogelijk.

Op 20 december 2011heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Vaanpark vastgesteld. Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan Vaanpark is bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door twee belanghebbenden beroep ingesteld.

Op 27 december 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in beide beroepszaken uitspraak gedaan. Het beroep van één der belanghebbenden is bij deze uitspraak ongegrond verklaard. In de tweede beroepszaak oordeelde de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dat aanpassing van het vastgestelde bestemmingsplan noodzakelijk was.

Om te voldoen aan de uitspraak van de Raad van State is bestemmingsplan Vaanpark op de volgende punten aangepast:

  • 1. De bedrijfscategorie van bijgebouwen op de te ontwikkelen woon-werkkavel aan de Carnisseweg 67-69 is aangepast tot maximaal categorie 1 (artikel 7.1 onder c) met een afwijkingsbevoegdheid tot categorie 2 (artikel 7.7 onder e).

  • 2. De dakhelling (minimaal 40 tot maximaal 60 procent) ter plaatse van de woon-werkkavel aan de Carnisseweg geldt nu voor alle 4 de bouwvlakken.

Het aangepaste bestemmingsplan is opnieuw gepubliceerd op ruimtelijkeplannen.nl.

Barendrecht, 15 april 2013.

Burgemeester en wethouders voornoemd, De secretaris, A.G. Knol

De burgemeester, J. van Belzen

Naar boven