Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Stationsgebied’, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 9 april 2013 het bestemmingsplan Stationsgebied met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp6stationsgebied-3001 heeft vastgesteld.

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het plan vanaf 19 april 2013 ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot en met 30 mei 2013, kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het vastgesteld bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.bp6stationsgebied-3001). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projectenRuimtelijke Plannen.

Plangebied

De begrenzing van het nieuwe bestemmingsplan ‘Stationsgebied’ is nagenoeg gelijk aan het oude bestemmingsplan Stationsgebied. Het plangebied wordt begrensd door de Betuwelijn in het noorden en de snelweg A15 in het zuiden. In het westen vormen de woningen aan de Stationsweg de grens en in het oosten het parkeerterrein van De Lockhorst.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Stationsgebied is conserverend van karakter. Dit betekent dat de bestaande bouw- en gebruiksrechten op grond van het huidige bestemmingsplan ongewijzigd zijn overgenomen. In het bestemmingsplan zijn de kantoren en bedrijven in Stationspark I en II, De Lockhorst met omringende gronden en een aantal woningen aan de Stationsweg gelegen.

Aan Stationspark I is de bestemming ‘Gemengd II’ gegeven. Binnen deze bestemming is (evenals in het huidige bestemmingsplan) kantoren en lichte bedrijvigheid toegestaan. Stationspark II is uitsluitend bedoeld voor het vestigen van kantoren. Daarom is aan dit gebied de enkelbestemming ‘Kantoor’ gegeven, eveneens conform het nu geldende bestemmingsplan. Aan De Lockhorst en de omringende gronden is een gemengde doeleinden bestemming gegeven, omdat er meerdere activiteiten op deze locatie worden uitgeoefend. Binnen deze bestemming zijn sport- en recreatieve voorzieningen (waaronder het zwembad), zelfstandige horeca en sociaal-culturele voorzieningen toegestaan. Het parkeerterrein ten oosten van De Lockhorst is aangewezen als evenemententerrein, waar maximaal zes maal per jaar grootschalige evenementen mogen plaatsvinden.

Voor de bestemming van de woningen aan de Stationsweg is aangesloten bij het bestemmingsplan ‘Woongebied’ dat geldt voor het merendeel van de woningen in Sliedrecht.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Beroep wordt ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij een dergelijk verzoek wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven