Logo Doetinchem
Vastgesteld bestemmingsplan Dichteren – 2012, Doetinchem

Vanaf donderdag 17 januari 2013 ligt het bestemmingsplan Dichteren – 2012 zes weken ter inzage. U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen/NL.IMRO.0222.R39B077A-/NL.IMRO.0222.R39B077A-0003/ .

U heeft hiervoor een gml-viewer nodig.

Dit bestemmingsplan betreft de actualisatie van het gehele plangebied van woonwijk Dichteren (met uitzondering van het perceel Bosstraat 50), de oude kern Dichteren en nabij gelegen gronden. Op deze manier krijgt dit gebied een actuele planologische regeling. Het plangebied ligt tussen de Europaweg, het spoor, de Wehlse beek, de Kilderseweg en de Oud Kilderseweg..

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 06 december 2012.

De wijzigingen zijn: juridische correcties in de regels; wijzigingsbevoegdheid bij Wonen bij cultuurhistorisch waardevolle bebouwing; aanpassen bouwhoogte bij Leiding – Leidingstrook; vergunningstelsel voor werken bij Leiding – Leidingstrook aan gevuld met opslaan van goederen.

Het raadsbesluit ligt eveneens ter inzage.

Een belanghebbende kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 27 februari 2013) tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel beroep als verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen.

Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via http://www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak/werkwijze_ruimtelijke_ordening/#4. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, tel. (0314) 377 377.

Naar boven