Kennisgeving Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Q16-Maas, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 7 augustus 2012 heeft Oranje Nassau Energie B.V. (hierna: ONE) te Amsterdam, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo), een aanvraag voor de eerste fase van een omgevingsvergunning ingediend. Op 20 september 2012 heeft ONE de aanvraag voor de tweede fase van een omgevingsvergunning ingediend. De aanvraag betreft de inrichting Q16-Maas, gelegen aan de Aziëweg 7 op de Maasvlakte te Rotterdam, in de gemeente Rotterdam, op het perceel, kadastraal bekend gemeente Rotterdam 12e afd., Sectie AM, nummer 327.

Deze aanvragen om een omgevingsvergunning betreffen het oprichten en in werking hebben van de inrichting Q16-Maas. In augustus 2011 heeft ONE met een exploratieboring de aanwezigheid van het economisch winbare aardgasveld Q16-Maas aangetoond. Dit aardgasveld is gelegen onder de Noordzee en winning ervan vindt plaats vanaf de inrichting Q16-Maas. Het geproduceerde aardgas wordt op deze inrichting behandeld om aan de specificaties van Gas Transport Services (hierna: GTS) te voldoen, waarna het aardgas direct

op het GTS-netwerk wordt geëxporteerd.

De eerste fase van de omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteiten ‘het oprichten en in werking hebben van een inrichting’ en ‘planologisch strijdig gebruik’. De tweede fase van de omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteiten ‘bouwen’, ‘uitvoeren van een werk of werkzaamheden’ en ‘uitweg maken’.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 18 april 2013 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Rotterdam te Rotterdam.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren en na telefonische afspraak ook buiten kantooruren: 14 010.

Tot en met 29 mei 2013 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

Mevrouw S.J. Hoes

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.J. Hoes, telefoon 070 – 379 70 43.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven